Практики

Ободряваща йога

Класическа йога за разсънване​

Практика с ниска към средна интензивност. Имаща за цел да подготви тялото и ума за предстоящият ден, чрез изпълнението на класически йога асани и пранаяма упражнения.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Стефан Андреев / Анита Дафинска / Яна Калайджийска

Здраве за гръбначния стълб

Терапевтична Йога

Плавна практика наблягаща на бавното и осъзнато изпълнение на асаните с цел по-силното им терапевтично въздействие върху определени зони на тялото, с които се работи. Повечето от асаните са насочени към укрепването и засилването на коремната и гръбна мускулатура, както и огъвкавяването на отделните звена на гръбначният стълб. Към комплекса от асани често се включват и различни дихателни упражнения.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Стефан Андреев / Божидар Василев

Лечение по обед

Практика подходяша за хора прекарващи ежедневието си в седяща позиция

Изпълняват се характерни асани въздействащи върху горния дял на гърба, регенерация на седалищен и очен нерв, подобряването на линфната циркулация.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Жана Костадинова / Кирил Коларов

Йога за всеки

Съчетаваща дъхът с движението

В практиката се набляга на детайлно укрепване и огъвкавяване на определени области в тялото, като всяка седмица практиката преминава през различни зони, с цел продължителното и практикуване да изгражда цялостно организма.

  • Практика насочена към по-детайлна работа върху тазобедрени стави
  • Практика с изпълнение на равновесни позиции
  • Практика за усилване и раздвижване на раменният пояс
  • Практиката е подходяща за всеки, който има желанието да се потопи. 

За допълнителни въпроси, моля свържете се с нас.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Стефан Андреев

Класическа Хатха Йога

Нека започнем с класическа Хатха йога – от лесното към трудното и да развием от основното към сложното. Едно начало с класически методи и подходи, в което чрез тялото ще разкрием и духа. Хатха йога ни напомня на класическата музика…Шопен, Бах,Чайковски винаги актуална и (въз)действаща.

Чрез фокус върху цялото, Хатха йога постига баланс на тялото, ума, емоциите и духа. Този вид Йога се фокусира върху пречистване на тялото, като средство водещо до пречистване на съзнанието. Тя е катализатор, пробуждащ двете енергии, ръководещи живота.

Включени са класически асани, дихателни упражнения, балансни пози и други, които се изпълняват с внимание и фокус, наблюдава се ефекта им върху цялото тяло и състояние на изпълняващия. С придобиването на опитност, постепенно се добавят по-комплексни практики (асани). Практиката завършва с релаксация за перфектен край.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Божидар Василев / Анита Дафинска / Яна Калайджийска / Кирил Коларов

Динамична Хатха йога за начинаещи и продължаващи

Отворено ниво за тези, които тепърва поемат стъпките към йога до всички, които вече практикуват. В класа са застъпени: дихателни техники,  последователност с тема,  фокус върху дъх и движение. Акцент върху равномерно и балансирано натоварване на тялото с правилно влизане в асаните, дълбоко ресторативна част и релаксация в края на практиката.  Всичко това ви подарява чувство на лекота и хармония със себе си.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Ваня Бонева

Релаксираща Ин йога

Подходяща за бременни

Лека и балансирана Ин практика , подходяща за бременни, начинаещи и всички възрасти. Разтяга и раздвижва нежно цялото тяло с антиревматичен комплекс, освежава с лека дихателна практика и балансира с леко задържане в подходящи асани. Носи баланс, спокойствие и ведрина на тялото и ума.

Прекрасен начин да си подарите качествено време със себе си, да запазите физическа форма и да се подготвите за процеса на раждане. Леки за изпълнение и специално адаптирани асани осигуряват безопасно и приятно изживяване, както за начинаещите, така и за тези – с повече опит майки.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Анита Дафинска

Йога 50 +

Йога за хора на средна възраст

Тази практика ще ви помогне да се чувствате енергични , независимо от възрастта си! Ще премахне сковаността в тялото ви. Ще задвижи кръвообръщението ви, ще подобри храносмилателната ви система и перисталтиката. Всяка следваща практика ще ви кара да се чувствате по-млади и енергични . Ще успокои ума ви, а тревожността ще изчезне. Ще имате по добър сън.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

 Афродита Добрева / Ваня Бонева

Физическо възпитание

Практиката развива на основните физически качества като например – издръжливост, сила, гъвкавост, координация и др. Подходяща е за начинаещи и напреднали.

Постигаме тялото си чрез основни физически упражнения изградени от принципи, които допринасят за развиване и подобряване на физическите качества. Целта е да се чувстваме добре в собственото си тяло. Да намалим сковаността в областта на врата, таза, гърба и да намалим болката и подобрим нашата осанка. Защото е важно да сме силни и здрави. Защото ни дава самочувствие и ни дарява с възможността да се наслаждаваме на свободата на движение в нашето ежедневие.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Димитър Писаров

Тай Чи

Практикуването на Тайдзи цюан /Тай чи/ представлява обучение във възприемането, разбирането и ползването на вътрешните и външни сили в човека, природата, света и вселената. Тайдзи /Тай чи/ често е определяно, освен като усвояване на съвършено „бойно изкуство” също и като „медитация в движение”, „бокс със сянката”, висша форма на „работа с жизнената енергия /ци гун/”, терапевтична „практика за здраве”, „лечебна гимнастика” и др. В школата ни практически се усвояват умения, с които всеки практикуващ развива според собствените си възможности и ниво, което сам допуска за себе си. Методиката на преподаване позволява непосредствени отношения и създаване на приятелска среда, в която инструкторът внимателно и ненасилствено насочва практиката към нейното задълбочаване и развитие. Тайдзи /Тай чи/ съществува във всеки и всеки намира своето собствено Тайдзи, което се обучава да ползва по свой собствен начин

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Валери Иванов

Spice dance

Пространствено движение и латино ритми

Този клас предлага лесни хореографии, изпълнени под ритмичните звуци на салса, бачата, танго, меренге и много други. Spice Dance развива музикалност, елегантност и грация, подвижност, координация и издръжливост. Това е високоинтензивен танцов клас, който е перфектен за кардио тренировка, позволявайки ви да изгорите над 500 калории за един час, докато се забавлявате. Spice Dance е подходящ за всички, които обичат да се движат и танцуват – независимо дали сте начинаещ или опитен танцьор, не пропускайте това изключително забавно и зареждащо преживяване!

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Афродита Добрева

Медитация

Центриращата медитация е практика, която ни помага да развием навика за безкористност и алтруистична любов. Когато практикувате медитация с любяща доброта, човек отпуска ума си, като се освобождава от болка и страдание. С практиката ще имате положителни промени в нагласата си за живота. Готови ли сте да започнете?

Медитацията ще бъде с етеричните масла doTERRA Essential Oils и поднесена с техника на осъзнатост от Medityana. Тя е сертифициран Peace Coach и в търсене на спокойствие и хармония, практикува от дълго време медитация заедно с различни аромати. Комбинация, която помага да намалим тревожните чувства и да се наслаждаваме повече на сегашният момент с радост и душевен мир.

Докато медитацията и ароматерапията сами по себе си водят до значително намаляване на тревожните чувства, практикувайки ги едновременно успехът се увеличава значително. Резултати от проучване по темата подкрепят употребата на етерични масла за увеличаване ефекта на техники за управление на стреса като медитацията. 

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Яна Люцканов

Звукотерапия с Тибетски купи

Какво да очаквате от тази практика:

Намаляване на стреса

Релаксация

Изхвърляне на негативната енергия

Подобряване на психичното здраве

Подобряване на физическото здраве

По време на релаксацията използвам Пало санто, натурални масла, свещи и бял градински чай

Телата ни са изпълнени с енергията на жизнената сила Ки, Чи, Ци или Прана. Поддържането на тази енергия идва и от структурата на водата в нас, която е около 78%. Чрез настройване на водата в нас чрез вибрациите от тибетските купи ние имаме по-кристална и здравословна структура, защото водата помни последната вибрация, на която е била подложена.

 На финала ще имате възможност, по желание,  да изтеглите ангелска карта и да получите послание и насока.

 Моля, носете си бутилка с вода на класовете и кристали, ако имате такива.

Ниво на интензивност:
Преподавател:

Томислава Събева